2012. június 29., péntek

Sonkás túrógombóc snidlingbe hempergetve borsos krémsajt habbal


A túrógombóc bizony sósan is finom!
Ebbe a változatba apróra vágott sonkát gyúrtam és friss snidlingbe hempergettem. Krémsajt habbal tálalom, hogy legyen mibe mártogatni :-)
Előételnek kitűnő, de ebben a nagy melegben akár egy ebédnek is beillik.


Hozzávalók: 
-500 g túró
-4 tojás
-4 ek fokhagymás olaj
-15 dkg sonka
-12 dkg kukorica dara
-só, bors
-2,5 ek olaj
-1,5 ek vaj 
-1 csokor snidling
-200 g natúr vagy tejszínes ömlesztett sajt
-200 ml habtejszín
-1 cs. habfixáló
-só,
-frissen őrölt színes bors.


Elkészítés:
Az ömlesztett sajtot vegyük ki a hűtőből, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A túrót törjük át. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a fokhagymás olajat és a kukorica darát. Sózzuk, borsozzuk.
A sonkát vágjuk nagyon apróra és 1 ek olajon pirítsuk meg.
Ha langyosra hűlt, adjuk a túróhoz.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a masszába. Fedjük le és legalább 1 órán át hagyjuk a hűtőben pihenni.
Egy nagyobb lábosban forraljunk vizet és sózzuk meg.
A túrós masszából formázzunk golyókat és kisebb adagokban főzzük ki őket. (Attól fogva, hogy feljönnek a víz tetejére,kb 15 perc).
Közben aprítsuk fel a snidlinget.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a 1,5 ek olaj és ugyanennyi vaj keverékét és pirítsuk meg rajta a gombócokat, majd hempergessük meg a snidlingben. Ami megmarad, egyszerűen szórjuk a tetejére.
A sajtot nyomjuk egy tálba.
A hideg tejszínt a habfixálóval, sóval és jó sok színes borssal verjük fel, majd apránként forgassuk össze a sajttal.
Egy tálkában kínáljuk a gombócokhoz.
Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...