2012. június 17., vasárnap

Töltött pulykatekercsek tejszínes ajvár mártással és lilahagymás-szalonnás krumplipürével

Tavaly tettem el három üveg ajvárt, és eddig még hozzá sem nyúltunk.
Többek között ezért született ez a recept.
A hozzávalók soknak tűnnek, de ez a recept 8 személyre szól.
Ha kisebb mennyiségben szeretnétek elkészíteni, nyugodtan felezzétek-harmadoljátok a hozzávalókat.


Hozzávalók a pulykatekercshez:
-10,5 kg pulykamedál
-10 dkg camembert sajt
-15 dkg gépsonka
-só,bors
-alufólia
Hozzávalók a mártáshoz:
-0,5 l tejszín
-1 üveg ajvár (kb 30 dkg)
-1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-1 tk grillfűszer
-1 tk chili pehely
-1-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só
Hozzávalók a krumplipüréhez:
-2 kg krumpli
-20 dkg vaj
-300 g tejföl
-2 dl tej
-4 közepes fej lilahagyma
-20 dkg bacon
-2 tk olaj
-só.

Így készítsük el :


A pulykaérméket klopfoljuk ki és sózzuk-borsozzuk.
A sajtot és a sonkát vágjuk annyi felé, hogy a hússzeleteken el tudjuk osztani.
Az alufóliából tépjünk kb. 25*25 cm-es darabokat. (Annyit, ahány szelet húsunk van).
Minden szeletre fektessünk egy szelet sonkát, tegyük rá a sajtot és szorosan tekerjük fel, majd csomagoljuk az alufóliába. A két végét csavarjuk meg, mintha szaloncukor lenne.
Ismételjük meg az összes hússal és sorakoztassuk őket egy tepsibe.
Öntsünk alá egy bő ujjnyi vizet és 190 fokos sütőben süssük kb egy órát.
Egy kicsit hagyjuk pihenni, mielőtt kibontjuk a fóliából!
A megmosott krumplit sós vízben főzzük meg, távolítsuk el a héját.
Még forrón adjuk hozzá a vajat és krumplinyomóval törjük át.
Öntsük hozzá a tejfölt, a felforrósított tejet és sózzuk meg.
Egy serpenyőben egy tk olajon pirítsuk meg a bacont és a lila hagymát, majd adjuk a püréhez és keverjük habosra.
Az ajvárt és a tejszínt keverjük össze. Vegyünk ki belőle néhány kanállal, ebben keverjük el a lisztet, majd öntsük vissza a többihez és kezdjük el melegíteni.
Adjuk hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát és állandó kevergetés mellett forraljuk fel.
A hústekercseket tálaljuk a krumplipürével és locsoljuk meg az ajvár mártással.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...