2013. február 19., kedd

Málnás brownie (diabetikus)

céklás brownie-nak annak idején nagy sikere volt. Gondoltam is rá mostanában, hogy kellene csinálni megint. A tejpite után viszont málna- ehetnékem támadt. Összehoztam a kettőt, parancsoljatok :


A hozzávalók kicsit eltérnek az eredeti recepthez képest: kicsit több a cékla, valahogy kívánkozott bele még egy tojás, ott a 30 dkg málna, és most diabetikus gyümölcs joghurtot tettem bele, nem natúrt. Persze véletlenül sem találtam málnásat, így epressel csináltam.
Akár egyik, akár másik verziót választjátok, a végén azért kicsit érződik a joghurt savanykássága. ( Bár ha kibírjuk, hogy egy napig álljon a hűtőben, akkor tényleg alig érezhető). Aki ezt nem kedveli, a tetejére a joghurt helyett 150 ml tejszínt használjon.

Hozzávalók:
-265 g cékla (tisztítva mérve)
-25 dkg diabetikus liszt
-1 tk sütőpor
-1 tk szóda bikarbóna
-30 g keserű kakaópor
-150 g diabetikus gyümölcs joghurt
-3 tojás
-20 dkg eritrit
-120 ml olaj
-30 dkg mirelit málna
A tetejére:
-150 g diabetikus gyümölcs joghurt vagy 150 ml tejszín
-15 dkg vaj vagy margarin
-3 dkg keserű kakaó por
-10 dkg eritrit (Ízlés szerint lehet több)
-1 kk vanília velő
- a málna leve



Elkészítés:
A málnát hagyjuk kiolvadni, csepegtessük le és fogjuk fel a levét. A céklát pucoljuk meg, reszeljük le és pici vizet hozzáadva pároljuk teljesen puhára. Ha megfőtt, alaposan csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tészta száraz hozzávalóit vegyítsük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, a tojásokat és a hideg céklát. Keverjük össze, majd forgassuk bele a málnát. Béleljünk ki egy 20*28-as tepsi alját sütő papírral és simítsuk bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 45 percig. (Végezzünk tű próbát!) Amíg sül, egy lábasban melegítsük össze a joghurtot (vagy a tejszínt), a vajat, az eritritet, a lecsepegtetett málna levét és a kakaó port. Várjunk, míg egyet rottyan, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük hozzá a vaníliát. Amikor a tészta megsült, rögtön öntsük le a csokis keverékkel és hagyjuk hűlni. Tegyük a hűtőbe néhány órára, míg a máz megszilárdul annyira, hogy szeletelni tudjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...