2013. február 19., kedd

Üde saláta sajttal és citromos öntettel


Ezt a salátát a bacon-be tekert csirke máj mellé dobtam össze. Olyan finom lett, hogy muszáj feltennem a blogra.

Igazi friss, "nyár illatú" sali lett belőle.
Sajnos eddig méltatlanul mellőzve voltak a saláták, de mostantól számíthattok ilyen receptekre is.
A csirke máj mellé kecske sajtból csináltam, másnap újra elkészült, de már mozzarellából. 
Tudom, hogy ég és föld a kettő, de így is- úgy is nagyon jó. Ha a mozzarellás változatot választjátok, akkor bátrabban kell fűszerezni. ( Ezek tekintetében nem is írok mennyiséget, ki-ki ízlése szerinti arányban használja őket).
Akár nehezebb ételek, akár könnyű fehér húsok vagy halak mellé is tökéletes választás.


Hozzávalók:

-2 db paradicsom
- fél kígyóuborka
-4-5 levél vaj saláta
-10 dkg mozzarella vagy 8 dkg kecske sajt
-4 ek tejföl
-1 ek citromos kukoricacsíra olaj (vagy olíva olaj+1 tk citromlé)
-néhány friss bazsalikom levél
-1 citrom reszelt héja (csak a sárga rész!)

A fűszerek:

só, fehér bors, provence-i fűszerkeverék, fokhagyma pehely, kakukkfű.


A pardicsomot és a sajtot vágjuk kockákra, az uborkát először hosszában négybe, majd karikázzuk fel, a bazsalikom leveleket aprítsuk finomra, salátát pedig szeleteljük vékony csíkokra. Sózzuk- borsozzuk, hintsük meg a provence-i fűszerkeverékkel és locsoljuk meg a citromos olajjal. 

A tejfölt keverjük el kakukkfűvel, sóval-borssal, a frissen őrölt fokhagyma pehellyel és reszeljük bele az alaposan lesikált citrom héját. Forgassuk össze a salátával, és alaposan hűtsük be, mielőtt fogyasztjuk.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...