2013. február 26., kedd

"Bounty" tekercs (diabetikus)

Aki szereti a kókuszt, az ezt a sütit egyszerűen imádni fogja!

A tésztája ugyanaz, mint a Kakaós piskótatekercsnek, csak ott epres-málnás tejszínnel volt töltve, ehhez pedig csoda finom kókusz krém készült.
Ennek a tésztájába van
töltve a kókusz krém :-)
Kalória szegénynek nem mondható, de abból is le lehet egy kicsit faragni, ha kívülről nem vonjátok be (az epres-málnás sem volt, és úgy is tökéletes).
Mascarpone-ból a nagyobb hiperekben már lehet kapni "light" verziót.
Csokiból szándékosan nem diabetikusat vettem. Ez a 90%-os kakaó tartalmú tábla összesen 17g szénhidrátot tartalmaz, a kalória tartalma pedig jócskán elmarad a diabetikus változattól. Nem utolsó sorban pedig olcsóbb is.Persze 70-75% kakaó tartalomtól felfelé bármelyik megteszi.A recept 20 szeletre szól.

Hozzávalók a tésztához:
-12 dkg diabetikus liszt
-3 dkg kakaó por
-1 tk sütőpor
-1 tk szódabikarbóna
-10 dkg nyírfacukor
-csipetnyi só
-6 tojás
-150 g joghurt
-1,5 dl olaj
A tészta elkészítését leírtam: itt.

Hozzávalók a kókusz krémhez:
-12 dkg kókusz reszelék
-5 dl tej
-2 tk kókusz aroma
-250 g mascarpone
-200 ml tejszín
-2 ek folyékony édesítő
-1 cs. hab fixáló
-3 csapott ek zselatin
-5 dkg 90%-os csokoládé (de legalább 70%)
-vanília velő
A tetejére: (ez elhagyható)
-200 ml tejszín
-1 tk kókusz aroma
-1 cs. hab fixáló
-vanília velő
-2 ek kókusz pehely vagy kókusz reszelék

A krémet lehetőleg már előző nap kezdjük el elkészíteni. A tejet a kókusz reszelékkel forraljuk fel, adjuk hozzá a kókusz aromát és az édesítőt, és miután kihűt, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben összeérni.
Másnap keverjük hozzá a mascarpone-t, a vaníliát, az apróra vágott étcsokoládét, és óvatosan forgassuk bele a hab fixálóval felvert 2 dl tejszínt.
A zselatint oldjuk fel egy kis forró vízben (épp csak annyiban, amennyiben el tudjuk keverni). Kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük el 1-2 ek kókusz krémmel, majd öntsük vissza a többihez, és vegyítsük el. 
Töltsük meg a kakaós piskótát a kókusz krémmel, és miután feltekertük, folpackkal vagy alufóliával csavarjuk be, hogy megtartsa a formáját amíg a zselatintól összeáll a krém.
Ezzel akár be is fejezhetjük a sütit, így is nagyon mutatós.
Ha azonban kívülről is bevonnánk, akkor a tetejére valókat - a kókusz pehely kivételével - verjük habbá, és vonjuk be vele a tekercset.
A tetejét szórjuk meg a kókusszal.

Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...