Aki szereti a kókuszt, az ezt a sütit egyszerűen imádni fogja! A tésztája ugyanaz, mint a Kakaós piskótatekercsnek, csak ott epres-málnás tejszínnel volt töltve, ehhez pedig csoda finom kókusz krém készült. Kalória szegénynek nem mondható, de abból is le lehet egy kicsit faragni, ha kívülről nem vonjátok be (az epres-málnás sem volt, és úgy is tökéletes). Mascarpone-ból a nagyobb hiperekben már lehet kapni "light" verziót. Csokiból szándékosan nem diabetikusat vettem. Ez a 90%-os kakaó tartalmú tábla összesen 17g szénhidrátot tartalmaz, a kalória tartalma pedig jócskán elmarad a diabetikus változattól. Nem utolsó sorban pedig olcsóbb is.Persze 70-75% kakaó tartalomtól felfelé bármelyik megteszi.A recept 20 szeletre szól.
-12 dkg diabetikus liszt -3 dkg kakaó por -1 tk sütőpor -1 tk szódabikarbóna -10 dkg nyírfacukor -csipetnyi só -6 tojás -150 g joghurt -1,5 dl olaj -5 dl tej -2 tk kókusz aroma -250 g mascarpone -200 ml tejszín -2 ek folyékony édesítő -1 cs. hab fixáló -3 csapott ek zselatin -5 dkg 90%-os csokoládé (de legalább 70%) -vanília velő A tetejére: (ez elhagyható) -200 ml tejszín -1 tk kókusz aroma -1 cs. hab fixáló -vanília velő -2 ek kókusz pehely vagy kókusz reszelék A krémet lehetőleg már előző nap kezdjük el elkészíteni. A tejet a kókusz reszelékkel forraljuk fel, adjuk hozzá a kókusz aromát és az édesítőt, és miután kihűt, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben összeérni. Másnap keverjük hozzá a mascarpone-t, a vaníliát, az apróra vágott étcsokoládét, és óvatosan forgassuk bele a hab fixálóval felvert 2 dl tejszínt. A zselatint oldjuk fel egy kis forró vízben (épp csak annyiban, amennyiben el tudjuk keverni). Kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük el 1-2 ek kókusz krémmel, majd öntsük vissza a többihez, és vegyítsük el. Töltsük meg a kakaós piskótát a kókusz krémmel, és miután feltekertük, folpackkal vagy alufóliával csavarjuk be, hogy megtartsa a formáját amíg a zselatintól összeáll a krém. Ezzel akár be is fejezhetjük a sütit, így is nagyon mutatós. Ha azonban kívülről is bevonnánk, akkor a tetejére valókat - a kókusz pehely kivételével - verjük habbá, és vonjuk be vele a tekercset. A tetejét szórjuk meg a kókusszal. Jó étvágyat! :-) |
2013. február 26., kedd
"Bounty" tekercs (diabetikus)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése