2013. február 25., hétfő

Tejszínes gombás pulykaragu petrezselymes kuszkusszal

Bocs a fotóért, kritikán aluli :((( Viszont az ízlelő bimbóknak tetszeni fog, ha a retinának nem is... :-)
Hetek óta vágytam valami gombás ételre. Ez a jó kis pulykaragu lett belőle. Sok tejszín van benne, ezt nyugodtan helyettesíthetitek tejföllel. Nekem el kellett használnom, mert a dátum szerint két hét múlva megadta volna magát...A gomba rengeteg pozitív táplálkozás-élettani hatással rendelkezik, olvashattok róla: itt vagy itt.A kuszkusz pedig továbbra is nagy sláger nálunk, és a gomba szószhoz nem is lehetne jobbat kitalálni!
Hozzávalók 4 személyre:
-1 kg pulykamell filé
-75 dkg sampinyon gomba (mirelit)
-1 csokor petrezselyem
-500 ml tejszín (vagy tejföl)
-1 ek olíva olaj
-3 gerezd fokhagyma
-1 tk őrölt fekete bors
-2 tk kakukkfű
-25 dkg kuszkusz (3,5 dl)
- zöldség alaplé-lehet kockából is- (5,25 dl)
-só
Elkészítés:
A húst öblítsük le, a hártyákat távolítsuk el, és vágjuk falatnyi kockákra. Egy tálban forgassuk össze az olajjal, sóval, 2 gerezd zúzott fokhagymával. Hagyjuk állni legalább fél órát.
A gombát sózzuk- borsozzuk, ízesítsük a kakukkfűvel és pároljuk puhára. Ha megpuhult, zúzzunk bele egy gerezd fokhagymát és adjuk hozzá a felaprított petrezselyem felét. Turmixoljuk le. A húst egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a gombás szószt és a tejszínt, ha szükséges, ízesítsünk utána, és rottyantsuk össze az egészet. Az alaplevet forraljuk fel. Keverjük el benne a kuszkuszt, fedjük le, és hagyjuk békén 20 percig. (Kukucskálni nem ér!)
Ha ez letelt, villával keverjük át, szórjuk bele a petrezselymet.
A gombás pulykaragut tálaljuk a petrezselymes kuszkusszal.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...