2012. július 7., szombat

Málnás mini palacsinta vaníliás joghurttal (diabetikus)


Ez aztán a frissítő nyári desszert!
Mini amerikai palacsinták a tésztájában málnával, vaníliás joghurttal leöntve. Hmmm...

 
Hozzávalók a tésztához:
-15 dkg diabetikus liszt
-250 ml natúr joghurt
-15 dkg málna
-3 tojás
-1 dl tej
-2 dkg nyírfacukor
-1 tk szódabikarbóna
-1 csipet só
-kevés olaj a sütéshez.
Hozzávalók az öntethez:
-250 ml natúr joghurt
-1 tk vanília kivonat 
vagy egy fél rúd vanília kikapart magja
-1,5 tk folyékony édesítő.

20-25 db lesz belőle.


Elkészítés:

Szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, és a nyírfacukrot.

Keverjük hozzá a 250 ml joghurtot,a tejet és a tojások sárgáját, majd tegyük be fél órára a hűtőbe pihenni.
Ha letelt a fél óra, keverjük bele a megmosott málnát.
Verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval és óvatosan forgassuk 
a tésztához.
Egy teflon serpenyőbe tegyünk leheletnyi olajat, forrósítsuk fel, és tegyünk bele kb. evőkanálnyi halmokat a tésztából és kicsit kenjük szét. Takarék lángon süssük őket!
 Amikor buborékok keletkeznek a tetején, akkor fordítsuk meg egy fa spatulával és a másik oldalát is süssük aranybarnára.
Folytassuk a többi tésztával, amíg el nem fogy.
Az öntethez keverjük el a joghurtban a vaníliát és az édesítőt és hidegen kínáljuk a forró málnás palacsintákhoz.


:-D :-D :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...