2012. július 4., szerda

Besamelben sült kelbimbós dobverők sajt "tapaszokkal"



Ez egy gyorsan összedobott ebédnek indult, de olyan finom lett, hogy muszáj megmutatnom nektek!

Hozzávalók:
-10 db csirke alsó comb
-90 dkg mirelit kelbimbó
-2 db fokhagymás camembert sajt
-6 dkg margarin
-6 dkg kukorica liszt
-6 dl tej 
-1 ek szárnyas fűszer
-1 tk oregano
-1 tk szerecsendió
-1 tk szódabikarbóna
-só, bors, olaj

Elkészítés:
A dobverőket öblítsük le.
A szárnyas fűszert,1 tk sót és az oregano-t keverjük el 1 ek olajjal, és forgassuk bele a combokat.
A kelbimbót bő, sós vízben 1 tk szódabikarbónával főzzük meg.
Készítsük el a besamelt.(A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és kicsit pirítjuk. Felöntjük kevés tejjel, csomó mentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatosan kevergetve felforraljuk).Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy teflon serpenyőben hirtelen pirítsuk meg a combokat, majd rendezzük el egy tepsiben.
Tegyük mellé a kelbimbót és öntsük le a besamellel.
A sajtokat vágjuk csíkokra és X alakban rendezzük el a tetején.
Toljuk a sütőbe és addig süssük, míg a teteje pirosra sül.

Jó étvágyat! :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...