2012. július 22., vasárnap

Natúr pulykamell konyakos-kakukkfüves tejszín mártással


Egyszerű, mégis különleges fogás hétvégére.
Pulyka medálból készítettem, de csirkemell filéből ugyanolyan finom.
A tejszínes mártásban a konyak, a szerecsendió és a kakukkfű íze keveredik. Hmmm...

Hozzávalók 4 személyre:
-1 kg pulyka medál 
-500 ml tejszín
-0.5 dl konyak
-1 dkg liszt 
-néhány ág friss (!) kakukkfű
-frissen őrölt szerecsendió
-3-4 ek olaj
-só, bors.





Elkészítés:

-A húst enyhén klopfoljuk ki.
Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze két ek olajjal.
Pihentessük legalább fél órát.
Egy teflon serpenyőben kevés olajon süssük pirosra őket.
Ha az utolsó hús is megsült, öntsük a serpenyőbe a 
konyakot és forraljuk el belőle az alkoholt.
VIGYÁZZUNK, LÁNGRA KAPHAT!!!
Fakanállal kapargassuk fel a serpenyő aljára ragadt 
finom pörköket, majd öntsük fel a tejszín háromnegyedével.
A maradékban keverjük el csomó mentesre a lisztet és adjuk
a többihez, majd folyamatosan kevergetve forraljuk fel.
Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha felforrt és kicsit besűrűsödött, zárjuk el alatta a lángot és 
adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet.
A pulyka érméket a mártással meglocsolva tálaljuk.
Köretnek a héjában sült parázs krumpli remekül illik hozzá, de rizzsel is finom.


Nagy sikert arattam vele, próbáljátok ki Ti is!


:-) :-) :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...