2012. július 7., szombat

"Konfetti" pulyka céklás krumplipürével




Könnyű nyári ebéd: pulykamell filé színes zöldségekkel tűzdelve, köretnek fokhagymás- céklás krumplipüré.


Hozzávalók 4 személyre:
-1,3 kg pulykamell filé
-60 dkg cékla
-2-3 zsenge sárgarépa
-2 szál újhagyma
-2 db kápia paprika
-2 nagy gerezd fokhagyma
-1 kg krumpli
-10 dkg margarin
-12 dkg tejföl
-2 ek fokhagymakrém
-1 tk oregano
-1 tk majoranna
-1 tk őrölt kömény
-olaj
-só.


Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg. A fokhagymakrémben keverjük el a majorannát, köményt, oregano-t, borsot és sózzuk meg.
Ezzel a keverékkel kenjük be a húst és tegyük félre pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A zöldségeket tisztítsuk meg. A cékla egy részét és a paprikát vágjuk csíkokra.
A többi céklát és a krumplit kockázzuk fel és bő, sós vízben tegyük fel főni a megpucolt fokhagyma gerezdekkel együtt. (Ez is megfő a zöldségekkel együtt és amikor összetörjük, isteni ízt ad a pürének).
Egy éles késsel szúrjunk lyukakat a húsba és nyomjuk bele a zöldségeket.
Ha nem sikerül, egy fakanál nyelével ki tudjuk tágítani. 
Ha elkészültünk vele, spárgával vagy konyhai kötözővel kössük össze
a húst, hogy szép, egyenletes formája legyen.
Egy tepsibe löttyintsünk kevés olajat, kb. egy ujjnyi vizet és fektessük bele a pulykát.
Fedjük le alufóliával és süssük, amíg meg nem puhul.
Akkor vegyük le a fóliát, tekerjük feljebb a sütőt és időnként locsolgatva pirítsuk meg.
Ha a krumpli és a cékla megfőtt, szűrjük le.
Adjuk hozzá a margarint, a tejfölt, sózzuk meg és krumplinyomóval törjük össze.
Tálaláskor friss oreganoval vagy majorannával díszítsük.




Szemet gyönyörködtető étel és rettenetesen finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...