2013. április 2., kedd

Céklás-almás franciasaláta (diabetikus)


A cékla nálunk nagyon megy. Most például a franciasalátába, jó sok almával. Legalább akkora sikere volt, mint egy korábbi Húsvétkor a rózsaszín zöldségkoszorúnak. Hála a múltkor felfedezett előfőzött céklának, plusz munka sem nagyon volt vele.

Hozzávalók 6-8 személyre:
-1 kg franciasaláta-alap
-500 g tejföl
-45 dkg előfőzött cékla
-30 dkg alma
-1 tk mustár
-2 tk folyékony édesítő
-2 tk cirtomlé
-só, fehér bors

Elkészítés:
A franciasaláta-alapot pároljuk meg és tegyük félre hűlni.
A cékla felét turmixoljuk le. Keverjük hozzá a tejfölt, a mustárt, az édesítőt, a citromlét, ízesítsük sóval- borssal. A másik felét és a meghámozott almát is vágjuk kockákra. A megpárolt és lecsöpögtetett (és hideg!) zöldséget forgassuk össze az alma és cékla kockákkal, majd öntsük nyakon a rózsaszín mártással és keverjük össze.Hűtsük be néhány órára. Jól illik a húsvéti sonka és töltött tojás mellé, de hideg sültekkel is nagyon passzol. 


Az a bizonyos zöldségkoszorú :-)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...