2013. április 2., kedd

Medvehagymás töltött tojás

Ééééééééés itt a medvehagyma szezon !!! Most aztán jönnek majd szépen sorban a medvehagymás receptek :-) Az idei első a töltött tojás. Parancsoljatok:

Hozzávalók:
-8 tojás
-4 púpos ek tejföl
-fél csokor medvehagyma
-1 tk mustár
-fehér bors
-zsemlemorzsa
-só
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre. ( Itt újabban az Ann Burell-féle módszert használom : a tojásokat hideg vízben felteszem főni. Amikor felforr, elzárom alatta a gázt, lefedem, és pontosan 13 perc múlva mehet a hideg vízbe. Így tényleg tökéletesre fő).
A kihűlt, megpucolt tojásokat vágjuk félbe. A sárgájukat szedjük ki és villával törjük össze. Mehet hozzá a tejföl, só és bors, valamint annyi zsemlemorzsa, hogy ne legyen túl lágy a krém. A CUKORBETEGEK NE FELEJTSÉK EL LEMÉRNI! A medvehagymát mossuk meg, vágjuk apróra és keverjük hozzá a többihez. Nyomózsákkal töltsük meg a tojásokat. Kínáljunk hozzá hamis tartár mártást. A receptjét itt találjátok.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...