2013. április 5., péntek

Túrókrémes sütemény blogkóstolóra (diabetikus)


A Blogkóstoló 8. fordulóján -most első ízben- én is játszom. Ezúttal Hani, az Ízemlékek blog szerzője a háziasszony. A játék lényege, hogy a  jelentkező bloggerek és bloggerinák egy virtuális kalapba kerülnek, ahol kisorsolják, kinek a blogjáról kell sütni-főzni valamit. 


"A játéknak egyetlen"díja" van, hogy jobban megismerjünk olyan blogokat, amelyeket eddig kevésbé, vagy még jobban elmélyedhessünk bennük, ha éppen olyan jut, amit már igen."


A nekem sorsolt blog Tortafüggő Mariszé, ami cukorbeteg lévén először kicsit kemény diónak tűnt. A blogot böngészve láttam, hogy van nála néhány diabetikus édesség is, ám végül mégsem ezek közül választottam. Ez a túrós süti nagyon megtetszett, és apró változtatásokkal igazi diabetikus süteménnyé lényegült. És olyan könnyű, mintha vaníliás-túrós felhőt ennénk....    A recepten csak annyit változtattam, hogy a lisztet diabetikusra cseréltem, a cukrot nyírfacukorra, és került bele egy kávéskanál vanília is.


Hozzávalók:
-200 g tehéntúró
-90 g tejföl
-50 g puha vaj
-60 ml meleg tej
-6 tojás
-60 g diabetikus liszt
-20 g étkezési keményítő
-1 csipet só
-1 evőkanál citromlé
-150 g eritrit (100 g nyírfacukorral kiváltható)
-1 kk vanília velő


Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű túrót törjük át, és alaposan keverjük ki a vajjal és a tejföllel, majd adjuk hozzá a vaníliát, tejet, a tojások sárgáját és a citromlevet, és ezekkel is keverjük el. A lisztet vegyítsük el a sóval és a keményítővel. Apránként adjuk a túrós krémhez, minden adag után alaposan dolgozzuk el.
A tojások fehérjét az eritrittel verjük kemény habbá, és több részletben forgassuk bele a tésztába. (Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot). Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt 20*28-as tepsibe, és vízfürdőben süssük 160 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig. Rácson hagyjuk hűlni, vágjuk kockákra, és szórjuk meg a tetejét nyírfacukor porral. Vagy ne. Szerintem nélküle is nagyon finom. :)
Köszönöm a receptet Tortafüggő Marisznak! :)))

7 megjegyzés:

  1. Kedves Anna! Én is szeretném elkészíteni ezt a változatot, de nem tudom, a diabetikus lisztet hogyan keressem? Rá van írva a csomagolásra?
    Köszönöm, ha válaszolsz, és örülök, hogy ilyen jól sikerült a blogkóstolód!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marisz!
    De jó, hogy írtál! :)
    Persze, hogy válaszolok! Leggyakrabban a DiaWellness sütőlisztet használom, a Te csodás sütid is ezzel készült. Fehér papírzacskóban árulják, kilós kiszerelésben.
    Itt meg tudod lesni:https://www.chminusz.hu/webaruhaz/reszletek/39/dia-wellness-sutoliszt-1-kg
    Ennél lehet, hogy találsz olcsóbban is, csak a kép miatt linkeltem be.
    Remélem, segítettem. Majd szólj, hogy hogy sikerült :)))
    Minden jót, Anna

    VálaszTörlés
  3. Ó, kicsit összekuszálódtak a sorok. Azért remélem, olvasható...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépségeset alkottál :)! Én is megkóstolnám ezt a túrós-vaníliás felhőt!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszenek a receptjeid és a képek is. A családban nincs diabéteszes, de szívesen próbálgatom a cukor nélküli dolgokat. Ez a recept is csodás, el fogom készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Piroska!
      Köszönöm. Örülök, hogy tetszik a blog :)
      Ez a süti tényleg nagyon finom, biztosan ízleni fog.
      (Ezúton is köszönet Marisznak a receptért).
      Majd írd meg, hogy sikerült. Kíváncsi vagyok ám! :)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...