2013. április 23., kedd

Marcipán ízű sült puding (diabetikus)


Megint gyors desszert kellett, így ismét a jól bevált sült pudingot dobtam össze. Most marcipán ízűt :)))
Az Extra vaníliás sült pudingtól csak annyiban tér el (azon kívül, hogy finom mandula ízű), hogy egy kicsit édesebbre csináltam, és most az egyik tojás sárgája helyett egy egész tojás került bele. Utóbbi csak annak köszönhető, hogy már így is annyi tojás fehérje van a mélyhűtőmbe dugva, amiből egy hadseregnek elég kókuszcsókot süthetnék...

Hozzávalók:
-200 ml tej
-200 ml tejszín
-5 dkg nyírfacukor
-3 tk mandula aroma
-1 egész tojás+1 sárgája
-1 kk vanília velő
-2 dkg 90%-os csokoládé

És ahogy már korábban leírtam: 
Csak össze kell keverni minden hozzávalót, míg a nyírfacukor teljesen feloldódik. Ezután 4 szuflé formában elosztjuk. Tepsibe állítjuk őket, amit a formák feléig töltünk vízzel és közepesen meleg sütőben (gázsütő 4-es fokozat) "rezgősre" sütjük. Ez kb. 45 perc. Ennyi. Nincs vele több munka, mint 3 perc.
Aztán sül magától. Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Tegyük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A csokoládéból zöldség hámozóval kanyarítsunk forgácsokat, és tálaláskor szórjuk a pudingok tetejére.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...