A tükörtojásos ötlet egy kolléganőmtől származik, aki a spenótos tésztát készíti így.
A hús nálunk nem maradhat ki, a spenót a ház ura miatt annál inkább, így született meg a mai ebéd.
A natúr csirkemelltől könnyed, a zöldborsó és a petrezselyem frissességet ad neki, a spagetti és a sajtos szósz viszont tartalmassá teszi ezt az ételt, ráadásul 2 az 1-ben, még a körettel sem kell bajlódni. Mindenkinek csak ajánlani tudom :-D
Hozzávalók:
-80 dkg csirkemell filé
-60 dkg zöldborsó
-20 dkg diabetikus spagetti
-1 csokor petrezselyem
-2 dl tejszín
-4 tojás
-só, bors, borsikafű
-olaj.
Elkészítés:
A megtisztított húst vágjuk 4 szeletre, kicsit klopfoljuk ki és fűszerezzük sóval, borssal.
Egy teflon serpenyőben hirtelen pirítsuk meg mindkét oldalát.
A spagettit főzzük ki bő, sós vízben és szűrjük le.
A zöldborsót lobogó sós vízben pároljuk meg. Amikor megpuhult, fűszerezzük frissen őrölt borssal, borsikafűvel és az apróra vágott petrezselyemmel.
Adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük, majd keverjük össze a spagettivel.
A húsokat fektessük kiolajozott tepsibe.
A zöldborsópürébe forgatott spagettit osszuk el a négy húson és alakítsunk ki a tetején egy- egy fészket.
Üssünk mindegyikbe egy tojást, és toljuk 180-190 fokra előmelegített sütőbe.
Akkor van készen, amikor a tojások megsülnek a tetején. (Kb 35 perc).
Készíthetünk hozzá sajtmártást:
3 dl tejszínt forraljunk össze 10 dkg reszelt sajttal, ízesítsük sóval, fehér borssal és egy csokor apróra vágott snidlinggel és locsoljuk a húsra, vagy külön tálkákban kínáljuk mellé.
Kicsit túlzás mártásnak nevezni, de egyszerűen, gyorsan megvan, és illik a zöldborsós húshoz.
Jó étvágyat! :-D :-D :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése