2012. augusztus 13., hétfő

Kakaós sajttorta friss gyümölcsökkel (diabetikus)



Ez a recept nagyon hasonlít egy korábbira 
(Csokoládés joghurt torta friss gyümölcsökkel). A tésztája valóban ugyanaz, de most mascarponés-tejszínes krémmel és más más gyümölcsökkel:
kajszibarackkal , málnával és áfonyával.

Hozzávalók:
-12 dkg diabetikus liszt
-3 dkg kakaó por
-1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
-10 dkg nyírfacukor
-csipetnyi só
-6 tojás
-150 g joghurt
-1 dl olaj
A tetejére: 
-500 g mascarpone
-400 ml tejszín
-25 dkg kajszibarack
-20 dkg málna
-10 dkg áfonya
-1 tk vaníliavelő
-4 ek folyékony édesítő
-20 g zselatin
-1 dl víz
Díszítéshez 1 lime reszelt héja (elhagyható).

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot.

Válasszuk szét a tojásokat.
A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.



A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.

A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot. 

Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 
Toljuk az előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
A mascarponét keverjük el az édesítővel, a vaníliával és óvatosan forgassuk össze a habbá vert tejszínnel.A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel. 
Amikor kicsit lehűlt, keverjünk hozzá egy kanálnyit a tejszínes-mascarponés krémből, majd öntsük vissza és vegyítsük el a többi krémmel.Simítsuk a kihűlt süteményre és rakjuk ki a tetejét a gyümölcsökkel.Néhány órára toljuk a hűtőbe dermedni.

Ha még színesebbre szeretnénk, tálaláskor reszeljük rá egy kezeletlen lime héját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...