Ez a recept nagyon hasonlít egy korábbira
(Csokoládés joghurt torta friss gyümölcsökkel). A tésztája valóban ugyanaz, de most mascarponés-tejszínes krémmel és más más gyümölcsökkel:
kajszibarackkal , málnával és áfonyával.
Hozzávalók:
-12 dkg diabetikus liszt
-3 dkg kakaó por
-1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
-10 dkg nyírfacukor
-csipetnyi só
-6 tojás
-150 g joghurt
-1 dl olaj
A tetejére:
-500 g mascarpone
-400 ml tejszín
-25 dkg kajszibarack
-20 dkg málna
-10 dkg áfonya
-1 tk vaníliavelő
-4 ek folyékony édesítő
-20 g zselatin
-1 dl víz
Díszítéshez 1 lime reszelt héja (elhagyható).
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Keverjük hozzá az olajat és a 150 g joghurtot.
Válasszuk szét a tojásokat.
A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.
A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.
A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.
A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
Toljuk az előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük el az édesítővel, a vaníliával és óvatosan forgassuk össze a habbá vert tejszínnel.A zselatint oldjuk fel fél dl meleg vízben és állandóan kevergetve forraljuk fel.
Amikor kicsit lehűlt, keverjünk hozzá egy kanálnyit a tejszínes-mascarponés krémből, majd öntsük vissza és vegyítsük el a többi krémmel.Simítsuk a kihűlt süteményre és rakjuk ki a tetejét a gyümölcsökkel.Néhány órára toljuk a hűtőbe dermedni.
Ha még színesebbre szeretnénk, tálaláskor reszeljük rá egy kezeletlen lime héját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése