2012. augusztus 18., szombat

Lasagne



Na jó, ez nem igazán szénhidrát szegény étel.
De néhanapján kell egy kis bűnözés.
Mert olyan finom...
 6 személyre írtam a receptet, de cukorbetegek vágják 8 felé, és akkor egy kupac salátával ehetnek egy kockát ebédre :-D

Hozzávalók 6 személyre:
-1 kg darált sertéshús (vagy sertés-marha vegyesen)
-1kg sűrített paradicsom
-1 fej vöröshagyma
-2 nagy gerezd fokhagyma
-1 ek olíva olaj
-1 darabka kezeletlen citromhéj
-2 dl víz
-só, bors
-1-1 tk oregano kakukkfű és bazsalikom
A besamelhez:
-6 dkg vaj
-6 dkg (diabetikus) liszt
-8 dl tej
-só,fehér bors,szerecsendió
És még:
-20 dkg lasagne lap
-25 dkg reszelt trappista vagy edami sajt


Elkészítés:
A darált húst pirítsuk fehéredésig az evőkanál olajon.
A hagymát vágjuk apróra, adjuk a húshoz és a 2 dl vízzel pároljuk puhára.
Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oreganoval, kakukkfűvel, és dobjuk bele a darabka alaposan megmosott citromhéjat.
Ha megpuhult, öntsük bele a sűrített paradicsomot és rotyogtassuk még 10 percig.
A besamelhez olvasszuk fel a vajat, pirítsuk zsemleszínűre és öntsük hozzá a tejet.
Fűszerezzük sóval, fehér borssal és szerecsendióval.
Folyamatosan kevergetve forraljuk fel.
Rétegezzük tepsibe a következőképpen:
Alulra a paradicsomos szószból kerüljön, erre egy réteg lasagne.
Erre megint bolognai, aztán locsoljuk meg egy kis besamellel, majd ismét tészta, bolognai, besamel.
A tetejére bolognai mártás kerüljön.
Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg a tetején megpirul a sajt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...