2012. július 22., vasárnap

Mangós sárgabarack lekvár vaníliával és nyírfacukorral


Így kell a napsütést üvegbe zárni :-)
A sárgabarackot eredetileg egy sütihez vettem, de szokás szerint kitaláltam valami mást.
A mangó a mélyhűtőben lapult, így jött ennek zamatos lekvárnak az ötlete.
Egy 400 ml-es üveg lekvár lesz belőle.


Hozzávalók:
-40 dkg sárgabarack (tisztítva mérve)
-20 dkg mangó
-1 kis citrom leve
-8 dkg nyírfacukor
-fél vanília rúd kikapart magja.

Elkészítés:
-A gyümölcsöt tisztítsuk meg.
A barackot magozzuk ki, a mangót kockázzuk fel.
Egy tökéletesen tiszta lábosba tegyük bele a gyümölcsöt. Adjuk hozzá a nyírfacukrot és facsajuk bele a citrom levét.Vágjuk fel a vaníliát, kaparjuk ki a magjait és adjuk a többihez.
Lassú tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcsök szét nem esnek, és lekvár sűrűségűre nem főnek.
Ha lassan puhul és idő előtt sűrűsödik, adjunk hozzá egy kis vizet.
Fontos, hogy csak új fakanállal nyúljunk bele, vagy egy olyannal, amit csak erre a célra használunk!
Ha készre főtt, állítsunk fém tepsire egy alaposan kimosott üveget és töltsük bele a lekvárt.
Zárjuk le, és 24 órára tegyük száraz dunsztba.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas,el is kanalaznék most belőle 1,2,7,8, kis kanállal:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Böbe! :-D
      A receptet most javítottam, mert a vaníliát sikerült kifelejteni a leírásból.
      Ez van, amikor azt hiszem, hogy van memóriám...
      Örülök, hogy tetszik!
      Javasolhatok egy nagykanalat??? :-D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...