2012. november 15., csütörtök

Mindmegette és Lidl főzőkurzus a ChefParade főzőiskolában


Véget ért a Mindmegette és a Lidl receptversenye, és legnagyobb örömömre engem is a nyertesek közé választottak, így másik kilenc szerencséssel és kísérőikkel részt vehettünk a ChefParade ünnepi főzőkurzusán.Drága barátnőm elkísért, így együtt élvezhettük ezt az izgalmas vasárnapot. :-)
November 11.-én délelőtt 10 órakor kezdődött a program a ChefParade főzőiskolában.
A főzőkurzus a szervezők köszöntésével és gratulációival indult, majd megkaptuk a Mindmegettés kötényeket, így a tervezett menüt már "egyenruhában" hallgattuk meg.
Lassan-lassan közeleg az ünnepi időszak, így a menü már a Karácsony szellemében állt össze.

A szervezők nagyon kitettek magukért, ünnepi hangulatot varázsoltak az egyébként verőfényes napsütéssel bearanyozott délelőttbe.
A nyertesek és vendégeik, valamint Kis Zoltán (Döme) a szakács és Filep Kata, a Chefparade házigazdája
Külön öröm volt, hogy hajdani gasztropárbajos bloggerinákkal is találkoztam, mivel Szabó Veruss (Szilvásgombóc) és Béres Andi (Édesen Egészségesen DiaWellnessel) is jelen voltak.

Kriszta barátnőmmel nekiveselkedtünk...
Döme "vezényel"

 És akkor a különleges karácsonyi menü:
Májpástétommal indítottunk, ropogós pirítóson tökéletes előétel egy kis salátával, főleg ha curryvel és banánnal készül, és kb. 20 perc alatt kész is van. Olcsó, frappáns, meglepő, gyors és különleges, karácsonyi előételnek is tökéletes.
Banános csirkemájpástétom kevert zöldsalátával

A főétel egy nagy klasszikus izgalmas variációja volt. Pulyka és gesztenye a főszereplők, amit sokan azért nem kedvelnek, mert száraz. No de mi tettünk ellene: szaftos és fűszeres pulykatekercset készítettünk, színes burgonyapürékkel és pikáns vörösboros áfonyaszósszal… A gesztenyés tölteléket bacon és kakukkfű gazdagította, a pulykaroládok pedig almával, hagymával és fokhagymával párolódtak-sültek. Mindezt brokkolis és sárgarépás fűszeres krumplipüré és gyömbérrel, narancs- és citromhéjjal ízesített vörösboros áfonyaszósz kísérte.
Gesztenyés pulykatekercs áfonyamártással
A desszert sem volt bonyolult, viszont ízeiben nagyon különleges. Egy nagyon mogyorós tortát sütöttünk, amiben liszt nem is volt, mert a darált mogyoró helyettesítette, és sütés után fűszeres, kardamomos-narancsvirágos, még pici borsot is tartalmazó narancsos sziruppal locsoltuk meg. Édes joghurttal vagy tejszínnel, gyümölcsökkel is tálalhatjuk ezt az egyszerű, de izgalmas desszertet.

Mogyorótorta fűszeres narancssziruppal


A csapat sürgött-forgott, forogtak a fakanalak, csattogtak a kések, és egyre-másra születtek meg a különleges finomságok. A három fogásos ebéd elkészültével mindenki tálalt, fotózott, majd közösen elfogyasztottuk az ebédet.
A legjobban sikerült kompozíciók:

Miután  degeszre ettük magunkat , a Lidl, a ChefParade és a Springer kiadó egy-egy ajándékcsomaggal jutalmazta a győzteseket :-)
Alig bírtuk el, annyi ajándékot kaptunk :-)))
A sok-sok ajándékra várva...
A chefparade és a Lidl ajándékcsomagjainak tartalma
A Springer kiadó meglepetései
Mandák Csilla csodaszép Mindmegettés és Chefparade-s logókat készített
az esemény szervezőinek



 A szervezők nagyon kedvesek, a menü izgalmas, a hangulat pedig vidám volt.Ajándékokkal és élményekkel tele tértem haza.Rettentő jól éreztem magam.Remélem, máskor is a részese lehetek hasonló szuper eseményeknek.Köszönöm  a Mindmegette, a Springer kiadó és a ChefParade munkatársainak, hogy ott lehettem!
:-)

.A bejegyzéshez a sajátjaim mellett felhasználtam a Mindmegette fotóit és szövegét is. (Képek:Drobilich Tímea), és Mandák Csilla néhány fényképét.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon ügyes vagy! Nagyon szuper lehetett ez a délelőtt! Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg szuper volt. Kár, hogy Te nem tudtál eljönni... puszi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...