2012. augusztus 5., vasárnap

Őszibarack-mangó panna cotta (diabetikus)


Ez talán a világ legzamatosabb nyári desszertje!
Mangó és őszibarack....... isteni :-)
Életem első panna cotta-ja,de az biztos, hogy nem az utolsó!
Kicsit eltér a hagyományostól, de nagyon finom!
Az ötlet onnan indult, hogy a mélyhűtőben lapult egy liter tejszín. A piacon fillérekért kaptam mangót, az illatos őszibarack pedig mostanság kezdi magát kelletni a kofáknál.
Sajnos pillanatok alatt elfogyott, pedig reggel-délben-este tudnám kanalazni :-)))
Hozzávalók:
-1 liter tejszín
-25 dkg őszibarack ( mag nélkül mérve )
-20 dkg mangó ( mag nélkül mérve )
-12 dkg nyírfacukor
-1 tk vaníliavelő
-25 g zselatin
Elkészítés:
-A gyümölcsöt mossuk meg. A barackot magozzuk ki és daraboljuk fel.
A mangót hámozzuk meg és fejtsük le a magról a húsát, majd vágjuk kisebb darabokra és a barackkal együtt turmixoljuk le.
A tejszínt a gyümölcspürével, a nyírfacukorral és a vaníliával együtt kezdjük el melegíteni.
Amikor már forró, vegyünk ki kb. egy decit belőle és oldjuk fel benne a zselatint.
Ha csomómentes, öntsük vissza a lábosba és állandóan kevergetve forraljuk fel a tejszínes- gyümölcsös keveréket. FŐZNI NEM KELL!
Amint elkezd forrni, zárjuk el.
Ha langyosra hűlt, öntsük hideg vízzel kiöblített formákba.
A hűtőben még két-három órát kell dermedni hagyni, hogy összeálljon. 
Tálaláskor mártsuk egy pillanatra a formát forró vízbe, így könnyen ki tudjuk borítani a formából.
Díszítsük gyümölccsel.
Jó étvágyat :-)


6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi Zsófi :-)))
      Most először csináltam panna cotta-t, de olyan fincsi lett, hogy biztos nem utoljára :-)))

      Törlés
  2. Ha újra tudok enni ezt megcsinálom maguknak.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...