2012. augusztus 29., szerda

Szilvás-mákos süti (diabetikus)


Egy habkönnyű szilvás-mákos sütit hoztam nektek jó sok fahéjjal.
Először nem voltam biztos benne, hogy a szilva és a mák összeillik-e, de most már sajnálom, hogy nem jutott eszembe előbb.
Az egész sütiben összesen 10 dkg liszt van, úgyhogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehet egy jó nagy kockát vágni belőle! :-D
A mákot otthon "daráltam" meg egy forgókéses robotgéppel, így maradtak benne egész szemek is. A kis pöttyök roppannak a pihe-puha tésztában, a szilva krémesre sül, a tetején az eritritből ropogós "cukor"kéreg lesz. Isteni!!!

Hozzávalók:
-10 dkg liszt (diabetikus)
-12 dkg mák
-6 tojás
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-150 g natúr joghurt
-1 csipet só
-1 dl olaj
-10 dkg + 1 evőkanál eritritol
-30 dkg szilva
-2 tk fahéj
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki.
Keverjünk össze 8 dkg lisztet, 8 dkg eritritolt, a mákot, a csipet sót, a sütőport, a szódabikarbónát és 1 tk fahéjat.
Adjuk hozzá a joghurtot, az olajat és a tojások sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan vegyítsük a többihez.
A maradék 2 dkg lisztet és 2 dkg eritritolt egy tk fahéjjal együtt keverjük össze a szilvával.
Simítsuk a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 35*25-ös tepsibe, a szilvát pedig rendezzük el a tetején.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, szórjuk meg a tetejét egy evőkanálnyi eritritollal, és további 15 perc alatt süssük készre.




8 megjegyzés:

  1. Szuper, hogy idetaláltam, a mák-szilva kombinációra kerestem valami, az pedig külön öröm, hogy diétás, mivel inzulinrezisztens vagyok.
    Most nekiállok, annyi különbséggel, hogy csak máklisztet teszek bele, más lisztet nem. Majd referálok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dia!
      Isten hozott nálam. Örülök, hogy ide találtál :-)
      Én is csináltam már csak mákból, liszt nélkül sütit (http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2012/04/makos-muffin-malnasipkaval.html), nagyon finom lett. Izgatottan várom, Te milyen szilvás csodát varázsolsz :-)))
      Mindenképpen kérek beszámolót :-)

      Törlés
  2. Anna, itt ragadtam a blogodon :) Szuper receptek, ezt pedig tuti kipróbálom majd. :))
    Ha már megvan ez a betegségünk, jó olyanokat "ismerni", akik hasonló problémával küzdenek... :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Fanny, örülök Neked! :)))
    Örülök, hogy tetszenek a receptek! Van még a tarsolyomban bőven. :-D
    Majd mesélj, hogy sikerült! Ez a süti az egyszerű,de nagyszerű és a ronda, de finom kategóriát is képvseli.Persze, tartsunk össze. Ha már "édestestvérek" vagyunk! :)))

    VálaszTörlés
  4. Helyes, hozzad csak a recepteket, sűrűn :))
    Nem a külső számít, akinek nem tetszik a süti, nem néz rá ;)
    Így-így, tartsunk össze, az édességünkbe nem köthet bele senki, papírunk van róla :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozom, ahogy csak tudom :)))Remélem, holnap már jövök is egy új recepttel...
      Látom, fel is iratkoztál. Köszi! :-D

      Törlés
  5. Igen, igen, feliratkoztam :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szereted a blogot! Te lettél az egyik legaktívabb olvasóm. :-D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...