A pizza tésztáját a Nők Lapja Konyha márciusi számában találtam, a Dolce Vita blog receptje. Ott sonkás- tojásos feltéttel készült, én viszont most kettőt olaszos (paradicsomos alap, sonka, mozzarella, bazsalikom és koktélpari), a másik kettőt pedig görögös (fokhagymás-tejfölös alap, spenót, feta) ízekkel dobtam fel. A pizza tésztájába fokhagyma pelyhet őröltem. A tésztához diabetikus lisztet kevertem CH csökkentő lisztkeverékkel. Ez nem kötelező, de aki nagyobb mennyiséget szeretne elfogyasztani belőle, annak ezt a megoldást ajánlom. A recept 2,5 óra kelesztést ír elő. Ezt lerövidítendő egyrészt én felfuttattam az élesztőt egy csipet cukorral, másrészt folpackkal letakarva a radiátoron hagytam kelni, így kb 1,5 óra alatt tökéletesre kelt a tészta. |
A görögös tetejére: -100 g tejföl -4 gerezd fokhagyma -15 dkg friss spenót -5 dkg feta sajt -5 dkg bacon -olíva olaj -fehér bors -1 csipet só |
Az olaszos tetejére: -140 g sűrített paradicsom -1 gerezd fokhagyma -8 dkg sonka -10 dkg mozzarella -5 szem koktél paradicsom -1-1 csipet oregano és bazsalikom -só, bors -friss bazsalikom a tetejére |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése