2013. március 12., kedd

Spenótos rakott krumpli


Már megint spenót :-) Most rakott krumpli formájában. A tojás és a krumpli megmaradt az eredeti verzióból, de most fokhagymával párolt friss spenót is került bele, feta sajtos-tejfölös réteg , hagyományos kolbász helyett sült pulyka mell sonka ,  a tetejére pedig mozzarellát sütöttem.

Hozzávalók:
-1 kg krumpli
-6 tojás
-0,5 kg friss spenót
-3-4 ek olíva olaj
-2 gerezd fokhagyma
-200 g feta sajt
-250 g tejföl
-400 g sült pulyka mell sonka
-200 g mozzarella
-fűszer keverék feta sajthoz
-só, bors, 

A krumplit bő sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját. A tojásokat főzzük keményre. Mindkettőt karikázzuk fel. A megtisztított spenótot egy leheletnyi olíva olajon fonnyasszuk meg só, frissen őrölt bors és 2 gerezd zúzott fokhagyma társaságában. A pulyka sonkát vágjuk csíkokra. A tejfölbe morzsoljuk bele a feta sajtot, keverjük össze, és adjunk hozzá 2-3 ek olíva olajat. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel, esetleg vízzel lazíthatunk rajta. Egy tűzálló tálat vékonyan kenjünk ki olívával, és rétegezzük bele a hozzávalókat:
Alulra jön a krumpli, ezt szórjuk meg a feta fűszerrel, erre a tojás fele, majd a sonka fele. A fokhagymás spenótot nyomkodjuk ki és takarjuk be vele az előzőeket. Kenjük rá a tejfölös- fetás kencét, majd ismét tojás és sonka következik. A tetejére reszeljük rá a mozzarellát, és toljuk forró sütőbe.
Akkor van kész, amikor a tetején a sajt megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...