2013. március 14., csütörtök

Túrófánk (diabetikus)


Meglátni és megszeretni... így voltam ezzel a fánkkal, amikor megláttam Bébicsirkénél. Olyan szépek, hogy csak na! A recept egyszerű, könnyen diabetikussá alakítható, és most már ki merem jelenteni : TÖKÉLETES. Az enyémek is gyönyörű golyócskák lettek, jóízűek és habkönnyűek. Ebből a mennyiségből 28 fánkom lett. (Kisebb mandarin nagyságúak).
Mi a végén édes, vaníliás tejföllel locsoltuk meg, amibe citromhéjat reszeltem. FINOM. NAGYON FINOM.

Hozzávalók:
-500 g tehéntúró
-4 tojás
-1 kk vanília kivonat vagy velő
-50 g nyírfacukor por
-0,5 zacskó sütőpor
-150 g diabetikus liszt
-egy csipet só
-olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy keverő tálba tesszük a túrót, a nyírfacukrot, egy csipet sót, a vaníliát, és beleütjük a tojásokat. Robot géppel összedolgozzuk a hozzávalókat, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és fakanállal alaposan elkeverjük. Kézzel (aki akarja, kanállal) gombócokat formázunk, és bő, forró olajban kisütjük.
A gombócok maguktól megfordulnak majd. Amikor szép színt kap, kicsit megnő, és jó könnyű lesz, akkor szedjük papír törlőre őket. Már csak nyakon kell önteni a fent említett vaníliás, citromhéjas édes tejföllel, és bezsebelni az elismerést...


Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...