Meglátni és megszeretni... így voltam ezzel a fánkkal, amikor megláttam Bébicsirkénél. Olyan szépek, hogy csak na! A recept egyszerű, könnyen diabetikussá alakítható, és most már ki merem jelenteni : TÖKÉLETES. Az enyémek is gyönyörű golyócskák lettek, jóízűek és habkönnyűek. Ebből a mennyiségből 28 fánkom lett. (Kisebb mandarin nagyságúak).
Mi a végén édes, vaníliás tejföllel locsoltuk meg, amibe citromhéjat reszeltem. FINOM. NAGYON FINOM.
Hozzávalók: -500 g tehéntúró -4 tojás -1 kk vanília kivonat vagy velő -50 g nyírfacukor por -0,5 zacskó sütőpor -150 g diabetikus liszt -egy csipet só -olaj a sütéshez |
Elkészítés:
Egy keverő tálba tesszük a túrót, a nyírfacukrot, egy csipet sót, a vaníliát, és beleütjük a tojásokat. Robot géppel összedolgozzuk a hozzávalókat, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és fakanállal alaposan elkeverjük. Kézzel (aki akarja, kanállal) gombócokat formázunk, és bő, forró olajban kisütjük.
A gombócok maguktól megfordulnak majd. Amikor szép színt kap, kicsit megnő, és jó könnyű lesz, akkor szedjük papír törlőre őket. Már csak nyakon kell önteni a fent említett vaníliás, citromhéjas édes tejföllel, és bezsebelni az elismerést...
Jó étvágyat! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése