2013. március 21., csütörtök

Répatorta muffin fahéjas krémmel (diabetikus)

Hóesésben nehezen hatja át az ember lányát a húsvéti láz. Egyik reggel a kávémat kortyolgatva mégis elhatározásra jutottam : répatortát sütök.  Mert szélvihar ide, hófúvás oda : HÚSVÉT MÁRPEDIG LESZ ! Fél órán belül már sültek is a fűszeres, répás tortácskák :)
Hozzávalók 14db- hoz:
-170 g sárgarépa lereszelve (tisztítva mérve)
-150 g diab. liszt
-110 g nyírfacukor
-2 tojás
-100 g tejföl
-100 g olaj
-1 narancs reszelt héja
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1 csipet só, 1 púpos tk fahéj, 1 kk őrölt gyömbér
A krémhez:
-200 g mascarpone
-200 ml tejszín
-1 cs. habfixáló
-1 kk vanília velő
-1 ek folyékony édesítő

Elkészítés:
A répát reszeljük le finom lyukú reszelőn. A tojásokat alaposan keverjük el a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a  a tejfölt és az olajat. A száraz hozzávalókat vegyítsük el ( a fűszereket is), majd keverjük össze a nedvesekkel. Reszeljük bele a narancs héját. A szilikon muffin formákat ( vagy papírkapszlival bélelt hagyományosat ) kétharmadig töltsük meg a tésztával és toljuk 210 fokra előmelegített sütőbe. Kb 25 perc alatt sülnek meg. A krémhez a mascarpone-t a fahéjjal és a folyékony édesítővel keverjük össze. A hideg (!) tejszínt a habfixálóval és a vaníliával verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a mascarpone-s krémmel.
A kihűlt muffinokat a fahéjas krémmel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...