2013. március 31., vasárnap

Túrófelfújt málnaszörppel (diabetikus)

Megint a Nők Lapja Konyha adott ötletet, most éppen a 2011 márciusi szám. Rohanós napra készültem : reggel bevásárlás, gyors főzés, készülődés ezerrel, szigorúan délben ebéd, és 12:20- kor indulás a díjátadóra. Ebbe kellett belesűríteni valami édességet. Ez a túró felfújt szuper ötlet! Gyorsan megvan, kevés hozzávalóból, alig van vele munka, és a recept 4 adagra szól, pont elég kettőnknek két napra.  Diabetikus szörp mindig van itthon . Nem mintha olyan gyakran innék ilyesmit, inkább azért, mert nem. Így nem fogy. Ha innék valami édeset, többre tartok egy bögre gyümölcs-, vagy zöld teát steviával.  Most viszont jó szolgálatot tett a szörpike :) Néhány ponton eltértem a recepttől. Az, hogy nyírfacukrot használtam hagyományos helyett, egyértelmű. A kikent formákat is cukorral kell megszórni a recept szerin, én inkább lisztet használtam hozzá. A vaj helyett pedig citromos kukoricacsíra olajat használtam. Ez azért nem kötelező, de mivel volt itthon, és amúgy is van egy leheletnyi citromos íz a desszertben, gondoltam, nem árthat.
 Hozzávalók 4 személyre:
-250 g túró
-3 tojás
-8 dkg nyírfacukor
-1 kk vanília
-csipet só
-30 g vaj (részemről kukoricacsíra olaj)+ a formához
-1 citrom reszelt héja
-3 ek diabetikus liszt + a szóráshoz
-diabetikus málna szörp a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót a tojássárgájával, a puha vajjal ( vagy olajjal), a citrom héjával, a vaníliával, a cukor felével és a sóval simára keverjük. A cukor másik felével kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A habba óvatosan beleforgatjuk a túrós keveréket, majd a lisztet. 4 Kikent, kilisztezett szuflé formában elosztjuk a masszát (3/4-ig legyenek töltve!), és 160-170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A sütő ajtaját nem szabad nyitogatni, mert összeesik! Nem a sütő, hanem a felfújt :)))
Málna szörppel nyakon öntve, forrón tálaljuk.

UI: A MOMOT X. jubileumi Kongresszusán átadták az „Egészségünkre” receptverseny nyerteseinek díját. 210 pályázó és több, mint 300 recept közül a 12. helyen végeztem. :) Az erről szóló cikket itt olvashatjátok:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a fotó,és a recept is jó,feltétlenül kipróbálom :) Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Várom a beszámolót, hogy milyen lett :-)
    Ui: És örülök, hogy megoldódott a technikai probléma :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...