2012 Május 19 ................... gasztroforradalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A világon és Magyarországon először!
A kezdeményezést Jamie Oliver indította el. A célja,hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást, cukorbetegséget, depressziót okoznak s ez mekkora problémát jelent ma a társadalmakban).
A világon több tízezer ember vesz részt a rendezvényeken, ahol tanácsokat és inspirációt kaphatnak ahhoz, miként tudják helyes ételválasztással megelőzni a nem megfelelő táplálkozás okozta betegségeket.
A világhírű brit szakács, Jamie Oliver teljes mellszélességgel kiáll az egészséges táplálkozás mellett.
Arra szeretnének biztatni mindenkit, hogy mesterséges gyorskaják és finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb és finomabb, lehetőleg helyi, szezonális alapanyagokból készített ételeket, élelmiszereket.
"Változtatnunk kell: vissza kell térnünk az alapokhoz és el kell gondolkoznunk azon, honnan is jön maga az étel. Felelős társadalommá kell válnunk, amely mindennap felelősen dönt az ételről" - olvasható Oliver üzenete a világszintű kezdeményezés honlapján (www.foodrevolutionday.com).
A magyarországi Food Revolution Day hazai nagykövete Povodör Judit, akinek ezúton is gratulálok az itthoni kezdeményezéshez! A célunk, hogy ezen a napon, aki teheti készítsen Food Revolution menüt a családnak.
Jamie Oliver felhívásának hatásáramár 57 országban, 543 városban több mint 390 nagyobb rendezvényt és 425 vacsorapartit tartanak május 19-én - a számok napról napra rohamosan növekednek.
CSATLAKOZZ TE IS! Akár annyival, hogy este a családi vacsorát feldolgozatlan, lehetőleg helyi alapanyagokból készíted! A vacsora-patry-k, nagyobb rendezvények , dietetikusok,orvosok, éttermek, iskolák és sportközpontok által szervezett ingyenes, ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő programok várnak Rád és családodra is.
Tehát néhány kép a Fővám téri vásárcsarnokból :
És akkor a zsákmány.....................
Most pedig jöjjön az én Food Revolution menüm :
Előétel: Bébispenót saláta
Főétel: Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb tepsis zöldségekkel, kacsazsírban sült tárkonyos parázskrumpli snidlinges- citromos tejföllel
Desszert: Klasszikus piskóta frissen főzött eperlekvárral :
A receptek hamarosan a blogon....
Hajrá forradalom:)
VálaszTörlésRántsuk elő a fakanalat! :-D
VálaszTörlés