2012. május 20., vasárnap

Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb


Az én Food Revolution főételem

Hozzávalók:

-8 db csirkecomb
-25 dkg juhtúró
-30 dkg tehéntúró
-1 csokor medvehagyma
-só, bors, olaj
-fogpiszkáló vagy hústű.

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk le és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet.
Sózzuk- borsozzuk mindkét oldalát.
A medvehagymát öblítsük le és aprítsuk fel.
Egy tálban villával alaposan törjük össze a túrót és a juhtúrót.
Keverjük össze a medvehagymával és borsozzuk meg.
Sózni nem kell, mert a juhtúró már elég sóssá teszi.
Nyúljunk be a csirke bőre alá és óvatosan válasszuk el a hústól.
Ide tömjük bele a juhtúrós- medvehagymás tölteléket és alaposan zárjuk le vagy fogpiszkálóval, vagy hústűvel, hogy a túró ne tudjon kiszökni. :-)
Egy nagyobb tepsibe locsoljunk kevés olajat és sorakoztassuk bele a combokat.
Öntsünk alá ka 1 cm-nyi vizet és toljuk forró sütőbe.
Időnként locsolgassuk őket!
Akkor van kész, amikor a teteje szép pirosra sül.
Köretnek remekül illik hozzá a 
kacsazsírban sült tárkonyos parázskrumpli snidlinges- citromos tejföllel
és a tepsis zöldség is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...