Az én Food Revolution főételem Hozzávalók: -8 db csirkecomb -25 dkg juhtúró -30 dkg tehéntúró -1 csokor medvehagyma -só, bors, olaj -fogpiszkáló vagy hústű.
Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk le és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Sózzuk- borsozzuk mindkét oldalát. A medvehagymát öblítsük le és aprítsuk fel. Egy tálban villával alaposan törjük össze a túrót és a juhtúrót. Keverjük össze a medvehagymával és borsozzuk meg. Sózni nem kell, mert a juhtúró már elég sóssá teszi. Nyúljunk be a csirke bőre alá és óvatosan válasszuk el a hústól. Ide tömjük bele a juhtúrós- medvehagymás tölteléket és alaposan zárjuk le vagy fogpiszkálóval, vagy hústűvel, hogy a túró ne tudjon kiszökni. :-) Egy nagyobb tepsibe locsoljunk kevés olajat és sorakoztassuk bele a combokat. Öntsünk alá ka 1 cm-nyi vizet és toljuk forró sütőbe. Időnként locsolgassuk őket! Akkor van kész, amikor a teteje szép pirosra sül. Köretnek remekül illik hozzá a kacsazsírban sült tárkonyos parázskrumpli snidlinges- citromos tejföllel és a tepsis zöldség is. |
2012. május 20., vasárnap
Medvehagymás juhtúróval töltött csirkecomb
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése