Történt egyszer, hogy egyik kolléganőm meglepte a csapatot egy tepsi Rákóczi túróssal. Hagyományosan, jó sok cukorral..... :-( :-( :-(
Így hát mindenki csemegézett jóízűen, nekem pedig csak a sóvárgás maradt, gyomor korgással fűszerezve.
Annyira megkívántam, hogy napokig motoszkált a fejemben a R.T.
Fagyit már régóta szerettem volna csinálni, csak azt nem tudtam eldönteni, milyen ízben készüljön.
Hát ez megoldódott!!!
Hozzávalók:
-500 g túró
-400 ml tejszín
-4 tojás
-15 dkg nyírfacukor
-5 dkg diabetikus keksz
-15 dkg mascarpone
-15 dkg diabetikus sárgabarack lekvár
-1/2 vanília rúd, vagy vanília kivonat
Elkészítés:
A tojások fehérjét verjük fel egy evőkanál nyírfacukorral.
A többi cukrot adjuk a tojások sárgájához és habverővel addig
verjük, amíg kifehéredik.
A jól lehűtött tejszínt is verjük a vaníliával kemény habbá. Ezt keverjük hozzá a mascarpone- hoz, aztán 10 dkg lekvárt, a cukros tojás sárgáját, végül óvatosan a habbá vert fehérjét.
Öntsük az egészet egy jól záródó műanyag edénybe és tegyük a fagyasztóba.
Amikor elkezd összeállni, keverjük át, és ezt néhányszor ismételjük meg kb. fél óránként, így krémesebb lesz a fagyink.
Az utolsó keverés után szórjuk meg a
tetejét a kekszmorzsával és
csorgassuk a tetejére a maradék lekvárt.
(Ha túl sűrű, kis vízzel hígítsunk rajta).
Tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy könnyen " gombócolható " legyen.
Szia!
VálaszTörlésLenne egy kérdésem. A túrót mikor rakod bele? Az kimaradt a receptből.
Szia!
TörlésKöszi, hogy szóltál.
A mascarpone és a tejszín után...Vagy össze is törheted a mascarpone-val, és úgy bele a tejszínt. Jó fagyi készítést :-)