2012. május 6., vasárnap

Fetás reteksaláta


Alapvetően nem rajongok a retekért.Húsvétkor persze eszem belőle, de az év további 364 napján nagyon jól megvagyok nélküle.
Az egyik bevásárlás alkalmával megláttam egy jó nagy tálca mosolygós retket kerek 40 (!) forintért. Mondanom sem kell, hogy már repült is a kosaramba.
Tologattuk egy darabig a hűtőben, amíg ki nem találtam, hogy tejföllel, fetával és fokhagymával házasítva kipróbálom.
Egy napig hagytam érni a hűtőben, és olyan finom lett, hogy azóta rendszeres vendég az asztalunkon.
Sült-, rántott, vagy grillezett húsokhoz remekül passzol.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók:

-500 g retek
-150 g feta sajt
-200 g tejföl
-2 gerezd fokhagyma
-só,bors

Elkészítés:

A retket megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A tejfölbe belemorzsoljuk a feta sajtot, belenyomjuk a gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a felaprított retekkel és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...