2012. május 16., szerda

Háromszínű frittata


A frittata egy olasz étel, ami nagyon hasonlít az omletthez.
A különbség csak annyi, hogy ezt csak addig kell serpenyőben sütni amíg épp egy kicsit összeáll (nem szabad megforgatni ) , és a sütőben sül készre.
A tradicionális olasz frittata a hálaadás idejének fontos étele volt.

Rohanós napokon nagyon jó megoldás, hogy mégis valami meleg étel kerüljön az asztalra.
Ráadásul a végtelenségig variálható.
Most egy jó kis zöldséges verziót csináltam.
Nézzétek csak:

Hozzávalók:

-12 dkg friss spenót
-1 szál újhagyma
- gerezd fokhagyma
-1/2 hegyes- erős zöldpaprika
-5-6 szem koktélparadicsom
-4 tojás
-1 ek tejföl
-6 dkg mozzarella
- só, bors, olaj.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A zöldségeket mossuk meg, csepegtessük le.
Egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló, kevés olajon fonnyasszuk meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesített spenótot.
Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és zöldpaprikát.
A tojást sózzuk meg és a tejföllel keverjük el.
Amikor a zöldségek alatt már nincs semmi folyadék és pirulni kezdenek, öntsük rá a tejfölös tojást és kevergetés nélkül (!!!) épp csak addig süssük, amíg egy kicsit kezd összeállni.
Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a félbevágott koktélparadicsomokat és a kisebb darabokra tépett mozzarellát.
Toljuk be a sütőbe és addig süssük, amíg a tojás összeáll és a sajt kicsit megolvad a tetején.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...