2012. május 20., vasárnap

Klasszikus piskóta frissen főzött eperlekvárral (diabetikus)

Az én Food Revolution desszertem:Klasszikus piskóta frissen főzött eperlekvárral 
Persze azért a klasszikusnak a diabetikus változata.
Diabetikus lisztet és nyírfacukrot használtam hozzá. Fehér lisztből is elkészíthető, de akkor a kimért lisztből  egy evőkanélnyit cseréljünk ki teljes kiőrlésűre, így nem fogja annyira megdobni a vércukrot.

Hozzávalók:
- 6 tojás
-12 dkg liszt
-12+3 dkg nyírfacukor
-1/2 csomag sütőpor
-40 dkg eper
- a tetejére 1 dkg nyírfa porcukor (elhagyható)




Elkészítés:

Mossuk meg és csumázzuk ki az epret,majd tegyük egy lábosba . Keverjük össze 3 dkg nyírfacukorral. Kicsit hagyjuk állni, nyomkodjuk össze és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy edénybe tegyünk egy kis vizet és állítsuk a sütő aljába, a keletkező gőztől szebben sül a piskóta.
Válasszuk szét a tojásokat. 10 dkg nyírfacukorral egy habverővel habosítsuk addig a tojások sárgáját, amíg a cukor elolvad és a tojás kifehéredik.
A maradék 3 dkg cukorral és egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojások fehérjét.
Először a cukros tojássárgáját forgassuk bele óvatosan, utána a sütőporral elkevert 12 dkg lisztet.
Laza mozdulatokkal vegyítsük össze, ne törjük össze a habot, mert akkor nem nő meg sülés közben!
Egy kb. 25*15-ös tepsi aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a tésztát.
Ha sütőpapírt használunk, nem kell kikenni.
Toljuk a sütőbe és süssük addig, amíg kis színt kap a teteje és ha megnyomjuk a tetejét, akkor szépen visszaugrik.
Rácsra téve hűtsük ki. Vágjuk félbe és kenjük meg az illatos lekvárral.
Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...