2012. május 15., kedd

Klasszikus sonkás tészta húsimádóknak


Íme egy klasszikus. Annyi különbséggel, hogy ezt nyugodtan lehetne tésztás sonkának is nevezni, ugyanis majdnem dupla annyi hús van benne, mint tészta. :-)


Hozzávalók 4 főre:


-40 dkg főtt-füstölt tarja
-25 dkg fodros nagykocka tészta
-400 g tejföl
-só
-bors
-olaj


Elkészítés:


Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát.
Amikor megfőtt, leszűrjük. 
A főzővízből öntsünk vissza hozzá egy kicsit és keverjük el,  így nem fog összeragadni n jobban szeretem ezt a megoldást, mint az olaj- locsolgatósat.
A tarját kockákra vágjuk, és vagy ledaráljuk, vagy robotgépben aprítjuk fel.
Átöntjük egy tálba, sózzuk- borsozzuk és hozzákeverjük a tejföl 3/4-ét és a tésztát.Alaposan összekeverjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal és belesimítjuk a tésztát.
A tetején elkenjük a maradék tejfölt és forró sütőbe toljuk.
Akkor van kész, amikor kicsit megpirul a teteje.


Anyukám mindig megszórta a tetejét zsemlemorzsával. Sajnos ezt most ki kellett hagynom, hogy spóroljak a szénhidráttal. :-(
Klasszikus, egyszerű, és nagyon finom.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...