2012. május 13., vasárnap

Spárgakrémleves


A spárga egészen a mai napig teljes mellszélességgel töltötte be nálam a " nem szeretem " kategóriát.
Valami különös oknál fogva mégis folyamatosan szemezek vele a piacon már hetek óta.
Az egyik árusnál a szokásos szombati csarnok túra alkalmával fillérekért kínálták fél kilós kötegekben, így gondoltam, egy esélyt azért adok neki.
És milyen jól tettem!!!
Nézzétek, milyen jó kis leves lett belőle.
Olyan ízekkel, hogy hét nyelven beszél....


Hozzávalók 2 személyre:


-5 dkg bacon
-1 tk olívaolaj
-1 szál újhagyma
-1/2 kg spárga
-2 dl főzőtejszín
-1 nagy gerezd fokhagyma
-só, borsikafű, kakukkfű
-egy csokor friss snidling.


Elkészítés:


Forrósítsuk fel a teáskanálnyi olívaolajt, dobjuk rá a bacont és kezdjük el pirítani.
Amikor pirulni kezd, adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát és süssük készre, majd szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre.
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk le a fás részeket és vágjuk kb. 2 cm-es darabokra.
Abban a serpenyőben amiben a bacont sütöttük, forgassuk át egy gerezd zúzott fokhagymával, a borsikafűvel és a kakukkfűvel együtt, majd engedjük fel kicsit több vízzel, mint ami ellepi.
Sózzuk meg és főzzük amíg megpuhul.
Szedjük ki néhány kanállal a spárgából, a többit turmixoljuk össze.
Öntsük hozzá a tejszínt és tegyük bele a félretett fokhagymás bacont és spárgát.
Mehet vissza a tűzre, amíg egyet rottyan, és már tálalhatunk is. :-)
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott friss snidlinggel
Mivel volt a hűtőben reszelt parmezán sajt, gyorsan megpirítottam néhány kupacot egy teflonserpenyőben és a tetejére pottyantottam, remekül illik ezekhez az ízekhez.
Persze ez csak plusz extra, enélkül is nagyon finom! :-)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...