2012. május 20., vasárnap

Kacsazsírban sült tárkonyos parázskrumpli snidlinges- citromos tejföllel

Az én Food Revolution köretem
Hozzávalók :

-60 dkg parázskrumpli (válogassunk nagyon apró szemeket)
-só
-1 ek kacsazsír
-1 marék friss tárkony
-450 g tejföl (házi)
-1 citrom reszelt héja és valamennyi a levéből
-1 csokor snidling.
Így készítsük el :

-A citromot nagyon alaposan sikáljuk le forró víz alatt. 
Reszeljük le a héját.
 A snidlinget aprítsuk fel. 
Egy tálban keverjük össze őket a tejföllel, sózzuk meg és tálalásig tegyük a hűtőbe.
A burgonyát alaposan mossuk meg. Dobjuk egy nagy serpenyőbe ( én wok-ban csináltam ), öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje,sózzuk meg és kezdjük el főzni. 
Ha elfőtte a vizet ( addigra majdnem készre puhulnak ) ,adjunk hozzá egy evőkanál kacsazsírt és pirítsuk meg .
A tárkonyt mossuk meg és aprítsuk fel.
Csak akkor szórjuk a krumplira, amikor már kész.

Tálaláskor öntsük le a citromos- snidlinges tejföllel.


Feltétlenül próbáljátok ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...