Itt most nem írom le pontosan a hozzávalókat, ez a recept csak irányadóul szolgál nektek.
Szinte bármilyen zöldséget tehettek bele szezontól és ízléstől függően.
Jöhet még bele például gomba, spárga, bébitök...
Én most ezeket választottam:
-2 kis padlizsán
-1 zsenge patisszon
-2 kis cukkini
-3 kápia paprika
-2 fej lila hagyma
-1 főzőhagyma
-5 szál zsenge sárgarépa
-5 szál zsenge fehérrépa
-5-6 kisebb paradicsom
-3-4 kis fej fokhagyma
+ só, bors, olaj
A zöldségeket mossuk meg. A patisszont, a cukkinit, a padlizsánt, a lila- és főzőhagymát szeleteljük fel.
A paprikát vágjuk karikákra, a paradicsomot félbe.
A zsenge répákat egy tiszta szivaccsal sikáljuk le és vágjuk nagyobb darabokra.
A fokhagymát vágjuk félbe, vagy hagyjuk egészben. Isteni krémes csemegét rejt majd, mikor elkészül. :-)
A paradicsom kivételével tegyük a zöldségeket egy nagy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, sózzuk- borsozzuk és alaposan forgassuk át, hogy mindenhova jusson az olajból és a fűszerekből.
Toljuk forró sütőbe. Időnként keverjük össze, hogy mindenhol piruljon. A paradicsomot csak a sütés utolsó 15 percében tegyük be sülni.
Ha itt-ott már elkezd pirulni, de néhány zöldség még kemény lenne, akkor csavarjuk lejjebb a hőfokot, öntsünk alá egy kis vizet és alufóliával letakarva pároljuk, amíg meg nem puhulnak. Utána vegyük le a fóliát, csavarjuk fel megint a sütőt, és pirítsuk készre a zöldségeket.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése