2012. május 6., vasárnap

Pulyka kebab baconnel



Hozzávalók:

-1 kg darált pulykahús
-2 zsömle
-5 dkg kockázott bacon
-1 fej vöröshagyma
-10 dkg zsemlemorzsa
-szárnyas fűszerkeverék
-1 gerezd fokhagyma
-olaj
-bambusz nyársak.





Elkészítés:

A bacon kockákat megpirítjuk, rádobjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre sütjük és félretesszük hűlni.A darált húshoz hozzáadjuk a fűszert, a zúzott fokhagymát, a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsömlét, a zsemlemorzsát, végül a pirított bacont  a hagymával, és jól összegyúrjuk.
A húsból beáztatott nyársakra hosszúkás fasírtokat formázunk.
A bacon-ből kisült zsírhoz hozzáöntünk egy kis olajat,és a kebabokat megsütjük rajta.(Óvatosan kell forgatni, mert amíg nyers, könnyen szétesik).
Ha szép pirosra sült, fetás reteksalátával és steak burgonyával tálaljuk.


Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...