Kívül mákos,belül almás-fahéjas golyók |
Biztosan ismerős érzés sok cukorbetegnek, amikor az ember már unja a narancsot, rá sem bír nézni a mandarinra, és úgy magában az alma is a könyökén jön ki...
Én legalábbis így voltam vele.Ezért született ez a recept. Nagyképűség lenne desszertnek nevezni, de egy lépcsőfokkal magasabban áll mint az alma úgy magában.
Előre szólok, kedves nem cukros olvasóim, hogy aki a cukormázas-marcipános-triplacsokis csodákhoz van szokva, annak ez nem igazán fog bejönni.
Aki viszont egy cipőben jár velem, diétázik, vagy egyszerűen egészségtudatos, annál biztos sikert arat majd.
Mákos almagolyók
Hozzávalók 16-18 darabhoz:
-10+5 dkg darált mák
-3 dkg zabpehely
-25 dkg alma
-10 dkg darált dió
-4 dkg margarin
-nyírfacukor vagy folyékony édesítő ízlés szerint
-1 púpozott teáskanál fahéj
-vanília kivonat.
Elkészítés:
Az almát reszeljük le. Én rajta hagytam a héját, kell az a vitamin! :-)
Jó alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a +5 dkg mák kivételével.
Ne ijedjünk meg, ha túl lágynak tűnik az állaga! Ha jól kicsavartuk az almát, akkor szépen összeáll majd.
Fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára.
Ha összeállt, formázzunk kis golyókat belőle és hempergessük meg a maradék mákban.
Tálalásig hűtve tároljuk.
Nagyon megtetszett, el is készítettem! Itt megnézheted: http://izemlekek.blogspot.com/2012/05/egeszseghonap-jatek-desszert-ii-makos.html
VálaszTörlésPuszi!