Ebben a tortában az a legklasszabb, hogy nincs benne liszt.
Kókuszliszttel helyettesítettem, illetve valami ahhoz hasonlóval.
Nem akartam méregdrágán megvenni ezt az alapanyagot, így egyszerűen
robotgépben aprítottam finomra a kókuszreszeléket.
A kávédaráló még jobb megoldásnak tűnik, biztos még finomabbra lehet vele darálni a kókuszt.
Nekem sajnos nincs, ezért maradt a forgó késes konyhagép.
Nem kell bele sok minden : házi túró és tojás, friss, ropogós cseresznye a piacról,
kókuszreszelék, margarin és nyírfacukor.
Hozzávalók:
-1 kg házi túró
-10 dkg nyírfacukor
-10 dkg kókuszreszelék
-5 tojás
-10 dkg margarin+ a forma kikenéséhez
-15 dkg cseresznye
-csipet só
-a tálaláshoz nyírfacukor por
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és törjük át.
A kókuszreszeléket robotgépben vagy kávédarálóban őröljük meg.
Kenjünk ki egy kb. 25 centi átmérőjű formát
margarinnal és szórjuk meg a "kókuszliszttel".
A többi margarint olvasszuk fel és adjuk a túróhoz a
kókusszal együtt.
Öntsük bele a nyírfacukrot, adjuk hozzá az 5 tojás
sárgáját.
Az egészet alaposan keverjük össze.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény
habbá és óvatosan forgassuk a túróba.
Simítsuk a keveréket az előkészített formába.
A cseresznyét mossuk meg, szárazzuk le és magozzuk ki.
A szemeket osszuk el a torta tetején, kicsit nyomkodjuk bele.
160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt sül meg.
Akkor készült el, amikor arany színű lesz a teteje,
és a széle kicsit már elválik a forma szélétől.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. (Nyírfacukor porral).
Ha teaszűrőn át szórjuk, akkor egyetlen dkg az egész tortára elég.
Ez nagyon jól néz ki! :)) Biztos fincsi!
VálaszTörlésKöszi Veruss! :-D Látom, fel is iratkoztál.
TörlésIsten hozott!!!!!
Jó, hogy Böbének köszönhetően idetaláltam!
VálaszTörlésAndrea
Isten hozott! Köszi Böbe :-)
TörlésÉn is jártam már nálad, a medvehagymás bejegyzésben meg is említettem az oldalt :-) (Itt:http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2012/04/medvehagyma.html)
Szuper,gratulálok!